Friday, September 17, 2010

BlendingSoms krijg ik de vraag "wat is nou "blending"?", en mijn antwoord is daarop simpelweg "het mengen van  kleuren"...

Het maakt niet uit wat voor product je hiervoor gebruikt, het enige wat daarbij verschilt zijn de technieken die je kunt gebruiken voor het blenden.

De basis voor elk product is hetzelfde.
Hierboven zie je een voorbeeld met Pastel Potloden (Derwent).

Er worden verschillende namen gegeven aan de tools die je hier ziet, zo worden de hardere soorten (er zijn verschillende soorten) "Encaustic Scraping tools" genoemd, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt om tijdens "encaustic" te modelleren, maar doordat ze harder zijn worden ze ook vaak gebruik om klei te modelleren. De zachtere soorten worden vaak "rubber penselen" of "Colour Shapers" genoemd. Door het materiaal makkelijk schoon te maken (babydoekje voldoet prima), erg slijtvast, dus gaat erg lang mee en ook erg makkelijk in gebruik. Zeer geschikt om structuur aan te brengen in verschillende soorten verf, om te "blenden" met wax/olie pastels of (zoals ik ze o.a. gebruik) voor gewoon pastel werk.
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, voor verschillende resultaten. Erg leuk om mee te experimenteren (vind ik zelf).

En vergeet nooit to HAVE FUN!

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment!

Luv, Karin